top of page

Over Rowy

Rowy (1986) is woonachtig in Tilburg.
 

Tijdens haar studie aan de MBO Theaterschool in Rotterdam speelde zij in diverse voorstellingen. O.a. in De Snoepwinkel van Zevensloten, Fokking Voorjaar en Agnes B.

Na haar afstuderen in 2008 wilde zij de vervolgstap maken naar een HBO toneelschool. Na veel audities en net zo veel black-outs begon zij aan meerdere andere studies. “Dat hield ik niet vol. Het leven leven, dat was al een grote uitdaging.”

Toch stond zij niet stil.

 

In 2013 richtte Rowy samen met Eva Julia van Drimmelen theatergroep ROVA op. Waarmee zij o.a. de voorstelling TAPE 2.0 maakte. “Een fysieke, beeldende voorstelling over de maakbaarheid van het ideaalbeeld van de vrouw. Deze is door het hele land te zien geweest.”
Ook was zij één van de spelers van theatergroep PIT, een groep van tien acteurs die improvisatievoorstellingen maakt, te vergelijken met het concept van tv-programma ‘De Vloer Op’.

Op dit moment repeteert zij voor een nieuwe voorstelling van Speels Collectief, een inclusief theatergezelschap met een niet-normatieve samenstelling.

 

Als kind wist Rowy één ding zeker; ze wilde toneel spelen. Op het podium voelde zij zich zelfverzekerd en ervaarde zij controle. Deze veiligheid voelde zij minder als ze van het podium af was.
“De wereld om mij heen voelde onvoorspelbaar, veel te groot en was soms onveilig. Ik vluchtte vaak in mijn hoofd en creëerde daar een niet-bestaande wereld. Dat deed ik vooral op momenten waarin ik me eenzaam voelde en troost zocht. Terugkijkend is dat bruikbaar materiaal geweest.
Vanuit daar is RowySpeelt ontstaan.

 

Ik wil communiceren via theater. Die niet-bestaande wereld gaf mij vroeger troost. In een andere vorm is deze nu hopelijk troostend voor een ander.”

bottom of page